Bibliotekar/formidler til Kulturhuset Bispen

Udskriv hele dokumentet
Søg jobbet her

Vil du være med til at udvikle et spændende kulturhus og drømmer du om at arbejde med mennesker og formidle kultur og litteratur på nye måder? Så står vi og mangler en bibliotekar/formidler pr. 1. august 2021.  

Her kan du bl.a. være med til at sikre fokus på læsning og litteraturen som kerneydelse for kommunens biblioteker og du vil indgå i et levende kulturhus, der udover bibliotek indeholder “Håndværkeriet”, som er kreative værksteder, spillestedet Månen, café, Historisk Arkiv og mødelokaler og hvor vi tværfagligt arbejder for et levende hus til glæde for borgerne.

Litteraturformidler med blik for fællesskaber, netværk og formidling på forskellige platforme

  • Du har en stor indsigt i den danske og internationale skønlitteratur for voksne
  • Du brænder for at formidle din viden både digitalt og lokalt på tre fysiske biblioteker
  • Du har lyst til at arbejde med at udfolde og udvikle på vores lokale læsestrategi med særligt fokus på de voksne
  • Du har mod på at udvikle nye koncepter til og lyst til at gå nye veje i formidlingen af litteraturen og kulturen
  • Du har kendskab til og kan formidle det digitale bibliotek.
Vi forventer:
At du er god til mennesker, kan formidle i og udenfor biblioteksrummet og er vant til eller har mod på forskellige typer samarbejde internt som eksternt. Vi forventer ydermere, at du er opsøgende, netværksskabende og projektorienteret.

Du deltager i den daglige formidling og betjening af biblioteket i alle tre afdelinger og deltager i den daglige drift med mere traditionelle opgaver, som ex. udlånsvagt, fjernlån og afvikling af arrangementer og læringstilbud. Derfor er det en fordel, hvis du har erfaring med Cicero og bibliotekets forskellige tilbud.

Din uddannelsesmæssige baggrund kan være bibliotekar, cand. Scient.bibl. eller cand.mag. Det vigtigste er, at du har den faglige indsigt, mod og energi til at indgå i et stærkt team.

Som person er du:
  • Energisk, nysgerrig og initiativrig
  • God til at motivere og inddrage dine kollegaer
  • Velformuleret i tale og på skrift
  • Ikke bange for at indtage scenen
  • Interesseret i det lokale kulturliv
Hvem er vi?
Kulturhuset Bispen er midt i en forandringsproces, hvor målet er, at huset skal udvikle sig til ét samlet hus, hvor synergien mellem de forskellige afdelinger blomstrer, fordi vores komplementære kompetencer finder sammen og skaber energi. Bispen er et hus med liv, kreativitet og høj kvalitet/faglighed. Vi tror på, at vi bedst udvikler os sammen med brugerne af huset og ved at turde eksperimentere og prøve nye metoder af. Vi ønsker at lære af vores fejl og gøre erfaringer undervejs.

Læs mere om Haderslev Bibliotekerne her på vores Facebook side.
Eller her på Haderslev Bibliotekernes hjemmeside.        

Ansættelsesvilkår
Stillingen er på 37 timer ugentlig inklusiv en vagt hver 6. lørdag.  Tiltrædelse er pr. 1. august 2021. Du kan forvente at have mere end ét arbejdssted, da vi har biblioteker i både Gram, Haderslev og Vojens. Kørekort er en fordel. Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst. Vi indhenter børne- og straffeattest ved alle ansættelser. Vi forventer, der vil være interne ansøgere til stillingen.

Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at ringe til teamleder Susanne Dahl Jensen på telefon 20 43 46 60. Du kan også sende en mail til sdal@haderslev.dk  

Ansøgningsfrist
Vi glæder os til at modtage din ansøgning vedlagt CV, eksamensbevis og eventuelle referencer senest den 14. maj 2021.

Om Haderslev Kommune
Haderslev Kommune er en værdibaseret organisation.

Vores fælles værdier – ligeværdighed, enhed, tillid og trivsel – er afsæt for både ledelse og samarbejde, og der er fleksibilitet og frihed til forskel, når vi løser vores kerneopgave.

Haderslev Kommune har røgfri arbejdstid. Medarbejdernes sundhed er i fokus og med røgfri arbejdstid vil vi beskytte medarbejdere mod tobaksrøg i arbejdsmiljøet, støtte medarbejdere, der gerne vil være røgfri, og sikre at nye medarbejdere og unge ikke begynder at ryge på arbejdspladsen.