Festuge fyrer 350 kulturevents af på 10 dage

Der er masser af spændende kunst, musik, teater, litteratur, dans og børnearrangementer på programmet, når der for niende gang er festuge i de 7 trekantskommuner.

I løbet af de 10 dage fra 26. august til 4. september fyrer Trekantområdets Festuge 350 forskellige kulturevents af i hele Trekantområdet.

I Haderslev Kommune tyvstarter vi festugen den 25. august, hvor der er høtteoptog i Vojens. Her har Kunsthal 6100 inviteret billedkunstner Oscar Yran til at hjælpe med lave en form for paradevogn, som vil kunne ses til det legendariske Høtteoptog.

Et af de mere spektakulære indslag er også det store interaktive kunstværk, BYCATCH, der vil kunne ses og opleves på Haderslev Dam. Værket består af store, oppustelige, flydende skulpturer, lavet af den internationale, Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin. Projektet er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje.

Der er i det hele taget rigtig mange spændende og skæve indslag under dette års festuge. Blandt andet kan man komme til at gå caminoen baglæns i Gram, komme med på en sagnvandring fyldt med løgnehistorier i Haderslev eller få fortalt vilde historier på en vandcykel. 

I løbet af festugen kommer borgerne også til at støde på internationalt gadeteater på pladser og gader i byerne i Trekantområdet. I år er der skruet op for antallet af forestillinger. Der vil også være en hemmelig kunstjagt for børn, og luftfartsselskabet ”Det Flyvende Teater” indtager forskellige skoler, virksomheder og plejecenter i Trekantområdet.

Derudover er der også forskellige koncerter, udendørs bio, videokunst, Jazz i Trekanten og meget, meget mere. .

Man kan følge med i programnyheder og lave sit eget program med favoritevents på festugens hjemmeside: www.trekantfest.dk.