Tilbage

Haderslev Kommune indfører nyt og forbedret sygedagpengesystem

Onsdag den 3. juni får Haderslev Kommune nyt sygedagpengesystem. Det nye fagsystem hedder KSD og det skal sikre hurtigere og mere sikker behandling af sygedagpenge.

Borgere, som er på sygedagpenge, kan snart glæde sig til et mere simpelt og sikkert sygedagpengesystem. Det sker, når Haderslev Kommune i juni skifter det nuværende fagsystem på sygedagpengeområdet ud med det nye system, KSD.

Før KSD kan sættes i drift, skal Haderslev Kommunens ydelsessagsbehandlere uddannes i det nye fagsystem og alle sager skal flyttes fra det gamle til det nye system. Mens sagerne flyttes, har ydelsessagsbehandlerne ikke adgang til sygedagpengesagerne.

Det betyder:

  • at borger og virksomheder i perioden fra mandag den 25. maj til og med fredag den 5. juni ikke kan få svar på spørgsmål om sygedagpengesager ift. ydelser
  • at borgere og virksomheder i en periode kan opleve, at sagsbehandlingstiden for sygedagpenge er længere

Indberetninger og overførsel af sygedagpenge fungerer på normalt i hele perioden. Det er alene sagsbehandlingstiden samt muligheden for at stille spørgsmål til ydelser og refusioner om en sygedagpengesag, der bliver berørt.

Borgere og virksomheder kan igen få svar på spørgsmål om sygedagpengesager fra mandag den 8. juni 2020.