Tilbage

Mød Haderslev Kommunes nye borgmester

Fra 1. januar 2022 og de kommende fire år er det Mads Skau, der indtager borgmesterkontoret på Rådhuset i Haderslev. Det er en borgmester, der kender kommunen særdeles godt. 54-årige Mads Skau er født og opvokset i Hammelev mellem Vojens og Haderslev og har været byrådsmedlem ad flere omgange.

Politik har altid interesseret Mads Skau. Han kommer ud af en politisk aktiv familie. Både hans far og farfar var aktive i politik, og derfor har det altid være naturligt for Mads Skau at søge indflydelse den vej. Som 16-årig meldte han sig ind i Venstres Ungdom og blev siden hen formand for VU Vojens og medlem af VU’s landstyrelse.

Fra 1998 til 2010 sad han 12 år i byrådet. I to perioder i Vojens Byråd, og i én periode i Haderslev Byråd. Herefter tog han en pause fra byrådsarbejdet. Der var store udvidelser i det landbrug, som han driver sammen med sin bror, så det fik i en årrække hans fulde opmærksomhed.  

Politikken kunne han dog ikke slippe og derfor genoptog han efter en pause sit politiske arbejde. Kommunalpolitik blev dog skiftet ud med regionalpolitik, og i 2018 blev han medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark, hvor han blandt andet har været formand for Præhospitalsudvalget.

I 2021 blev Mads Skau opfordret til at stille op som borgmesterkandidat for Venstre, og den 16. november blev han igen valgt ind i kommunalbestyrelsen og er nu klar til at afløse sin forgænger H.P. Geil, der har valgt at gå på pension.

Mads Skau er uddannet landmand. Uddannelsen tog han på Vejlby Landbrugsskole i 1991, men en del af praktikken foregik i Irland og Japan. Sammen med sin bror, Nis, har han i mange år drevet I/S Skovgård, der er et landbrug med 800 søer og 250 hektar jord, og som Nis Skau nu kommer til at stå i spidsen for.  

Arbejdsfordelingen mellem de to brødre har været den, at broderen har taget sig af dyrene, mens Mads har taget sig af arbejdet ude i markerne. Og netop arbejdet i marken vil han også prioritere som borgmester. Han ønsker at være en synlig borgmester og glæder sig til at komme rundt og se, hvad der sker i kommunen. For selvom han har hjemmebanefordel og bor midt i kommunen, så glæder han sig også til at komme ud og møde borgere, virksomheder og andre samarbejdspartnere.   

Privat er Mads Skau gift med Mona Jessen Skau, der er sygeplejerske i Aabenraa. Parret har tre børn. Familien er 11. generation på slægtsgården Skovgård, der har været i familiens eje siden 1684.

Frivillighed betyder meget for Mads Skau. Han har i mange år været fodboldtræner for både børn og voksne og så er han initiativtager og har været bestyrelsesmedlem for 3 lokale Natteravnsforeninger. Som formand for præhospitalsudvalget i Region Syddanmark har Mads Skau blandt andet været fortaler for hjerteløberordningen, der går ud på, at frivillige hjerteløbere kan kaldes ud til hjertestop i landområder. Privat er han også frivillig hjerteløber.

Fritiden bruges blandt andet i naturen. Han er både vinterbader og kan godt lide at gå på jagt og ellers bruges den sparsomme fritid også på kortspil, venner og familie.