Nomineret til årets sociale virksomhed: Der er højt til loftet hos landmanden

Der er sket en kæmpe udvikling med en ung mand, siden han kom i praktik hos Peter Dalgaard Juhl. Selvtilliden er vokset, for her er plads til at udvikle sig og så er der højt til loftet.

”Der findes mange folk, der ikke kan passe et fuldtidsjob, og det skal der være plads til”.

Sådan siger landmand Peter Dalgaard Juhl. Siden 2001 har han sammen med sine medarbejdere drevet en større bedrift med jerseykøer på gården i Kastvrå ved Sommersted.

I hans landbrug har der de seneste mange år været virksomhedspraktikanter i forskellige forløb. Senest har han haft en ung mand i praktik, der havde det lidt svært. På gården ved Sommersted har den unge mand dog fundet et sted, hvor der bliver taget godt imod ham. Her er højt til loftet på ale måder.

”Han er nem at have med at gøre. Det helt afgørende er, at han har rigtig meget lyst til at arbejde, og han interesserer sig for livet på gården. Det har gjort den hel store forskel her hos mig, og det er nok derfor, det går fremad”, siger Peter Dalgaard Juhl.

I starten var den unge mand meget nervøs og stammede en del, men med tiden er det blevet meget bedre. Både Peter og hans fodermester gennem mange år er imponeret af den unge mands udvikling. Udover at møde til tiden hver eneste morgen er han også blevet meget mere selvsikker, han er utrolig omhyggelig med de opgaver han får, interesser sig for dyrene og så er han glade for alt, der har en motor.

Den unge mand får løbende nye ansvarsområder, han har været med til høstfest, dyrskue og så har han lært at harve. Da Peter en dag kom sent hjem på gården var den unge mand stadig i gang med at harve, og det bekræftede Peter i, at det i hvert fald ikke er motivationen for at arbejde, der mangler.   

For Peter Dalgaard Juhl og hans medarbejdere er det naturligt at være en rummelig arbejdsplads. De er godt klar over, at det ikke er alle, der kan arbejde fuld tid eller følge med i deres tempo, og det skal der være plads til.  

 ”Nogle gange tager tingene lidt længere tid, hvis vi overlader opgaven til en anden, men sådan er det. Det ville da være synd, hvis en ung mand ender med at sidde hjemme i sofaen, fordi man kun kan bruge ham på fuld tid”, siger Peter Dalgaard Juhl.

For Peter Dalgaard Juhl har det altid været en naturlig ting at uddelegere ansvar og ikke blande sig alt for meget, når medarbejderne løser opgaven. Det betyder også, at de medarbejdere, han har på gården, har været der i mange år og er stabile. Det gør også, at de i fællesskab langt hen ad vejen lykkes med at tage borgere i forløb.

”Det er rart at kunne være med til at gøre en forskel og se en udvikling, hvor en ung går fra at være nervøs anlagt til at blive meget mere social og elske livet på gården”, siger Peter Dalgaard Juhl.