Tilbage

Plejecentre åbner for udendørs besøg

Beboere på Haderslev Kommunes plejecentre kan nu igen begynde at mødes med deres pårørende. Det kommer til at ske udendørs under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold.

Der åbnes igen for, at pårørende kan komme på udendørs besøg på plejecentrene under kontrollerede forhold. 

Sundhedsstyrelsen har den 12. maj 2020 udsendt nye retningslinjer, der beskriver, hvordan plejecentrene kan organisere udendørs besøg med fokus på at begrænse og forebygge smitte med COVID19. Samtidig har Haderslev Kommunes plejecentre været i gang med at forberede sig, så beboere og pårørende igen kan mødes udendørs på en god og forsvarlig måde.

Plejecentrene har siden midten af marts været lukket ned for besøg udefra, men nu hvor den gradvise genåbning af Danmark er i gang, er det også tilladt, at de ældre kan få udendørs besøg.

Åbningen for besøg omfatter indtil videre kun udendørs besøg, der skal aftales på forhånd og kommer til at foregå på behørig afstand og efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Ønsker man at besøge sine pårørende på et plejecenter, skal man derfor tage kontakt til lederen af plejecentret, så man kan aftale, hvornår og hvordan besøget kan foregå.

Find kontaktoplysninger på Haderslev Kommunes plejecentre.