Tilbage

Trafik­afvikling ved Ribe Lande­vej og Omkørsels­vejen for­bedres

Fra mandag den 19. oktober begynder et mindre arbejde med at ændre to svingbaner i krydset Ribe Landevej/Omkørselsvejen/Storegade i Haderslev, også kaldet rampekrydset.

Rampekrydset i Haderslev, der fordeler trafik mellem Ribe Landevej, Storegade og Omkørselsvejen, er et af kommunens mest befærdede kryds. Nu vil Haderslev Kommune forbedre trafikafviklingen i krydset ved at ændre på to af svingbanerne.

Der opstår ofte kø i krydset fra vest, når det er myldretid. Derfor ændrer vi på de to svingbaner for at få en bedre trafikafvikling.

I dag giver de mange højresvingende biler en langsommere afvikling af trafikken, fordi de har vigepligt for cyklister og fodgængere og dermed blokerer krydset for de mange, der skal ligeud. Fremadrettet vil der være én vognbane til højresving og én til ligeud og venstresving fra vest.

Når vi ændrer svingbanerne, får vi også mulighed for at give de højresvingende grønt lys lidt oftere, da de så kan køre, mens andre baner afvikles.

Arbejdet starter mandag den 19. oktober klokken 9, når den værste morgentrafik er overstået, og forventes at vare frem til fredag den 30. oktober. Det betyder, at der:

  • vil være omkørsel i uge 43, mens der arbejdes på kørebanen, hvor det kun være muligt at køre ligeud i krydset, når man kommer fra vest
  • spærres for venstre svingbanen, når man kører fra Haderslev midtby og mod vest torsdag den 22. oktober i tidsrummet fra kl. 05.30 - 07.00