Tilbage

Ud­stil­ling­en Gen­nem ild og vand be­søg­er Had­ers­lev

Foreningen Udsendt af Danmark turnerer landet rund med udstillingen Gennem ild og vand. Det er en udstilling om Danmarks internationale indsats siden 1948. Fra den 8. november kan man se den i Gåskærgade 26 i Haderslev.

Fra den 8. november og 12 dage frem er der ekstra fokus på Forsvaret i Haderslev Kommune. Det er projektet Udsendt af Danmark, der kommer til Haderslev med deres udstilling om at være udsendt. Mandag den 8. november klokken 18.30 åbner borgmester H. P. Geil udstillingen ved et arrangement, hvor der også er foredrag med tidligere udsendte.

Udstillingen går tilbage til Danmarks internationale indsats siden 1948, hvor det danske forsvar har spillet en vigtig rolle i det fredsbevarende arbejde. Samtidig med udstillingen har Haderslev Kommunes veterankoordinator arrangeret en række sidearrangementer.

Udover foredraget fra fire veteraner ved åbningen af udstillingen, har veterankoordinator Mogens Østergaard også arrangeret rundvisninger ved både Beredskabsstyrelsen og Slesvigske Fodregiment, ligesom Hjemmeværnet og Telegrafregimentets historiske samling og FN Museet kommer med supplerende bidrag til udstillingen i Gåskærgade.

Program

Udstillingen Gennem ild og vand

Borgmester H.P. Geil åbner udstillingen Gennem ild og vand mandag den 8. november klokken 18.30. på Gåskærgade 26, 6100 Haderslev. Ved arrangementet giver fire veteraner deres personlige fortælling om at være udsendt. Der er gratis adgang. Billetter til arrangementet den 8. november skal bestilles på billetto.dk.

Fra tirsdag den 9. november til fredag den 19. november vil udstillingen være åben på Gåskærgade 26, 6100 Haderslev på følgende tidspunkter:

 • Mandag kl. 9 - 15
 • Tirsdag kl. 9 - 15
 • Onsdag kl. 9 - 15
 • Torsdag kl. 9 - 15
 • Fredag kl. 9 - 13
 • Lørdag kl. 9 - 15
 • Søndag: Lukket 

Alle interesserede er velkomne til at besøge udstillingen, som er gratis. Udskolingerne i Haderslev Kommune har fået en direkte invitation til at komme og se den.

Rundvisning ved Beredskabsstyrelsen

 • Tirsdag den 9. november klokken 17.30 kan interesserede komme med på rundvisning ved Beredskabsstyrelsen. Tilmelding ved veterankoordinator, Mogens Østergaard, på dimog@haderslev.dk.

Rundvisning ved Slesvigske Fodregiment

 • Onsdag den 10. november klokken 17.30 er der rundvisning ved Slesvigske Fodregiment. Tilmelding ved veterankoordinator, Mogens Østergaard, på dimog@haderslev.dk.

Hjemmeværnet

 • Lørdag den 13. november stiller Hjemmeværnet op ved udstillingen på Gåskærgade 26 med våben og køretøjer og børnene kan blive sløret med kamuflagemaling.

Telegrafregimentets Historiske Samling

 • Mandag den 15. og onsdag den 17. november Telegrafregimentets Historiske Samling stiller op ved udstillingen på Gåskærgade 26 med en del af deres samling.

Spørgsmål til programmet

For information om de forskellige arrangementer kan man følge Veterankoordinator Haderslev Kommune på Facebook.