Antallet af arbejdspladser i Haderslev har nået højeste niveau i 10 år

Antallet af arbejdspladser i Haderslev Kommune er steget og har nu nået det højeste niveau i 10 år. Det er både antallet af private og offentlige arbejdspladser, der er steget, hvor væksten i private arbejdspladser er større end væksten i offentlige arbejdspladser.

Hvert år i november opgør Danmarks Statistik deres arbejdsstyrkestatistik, og i år var der gode nyheder i Haderslev Kommune. Antallet af arbejdspladser i kommunen er steget med tre procent, så der i november 2021 var 23.919. Det er en stigning fra 2020, hvor der i november var 23.229.

”Det er en rigtig glædelig nyhed. Vi har nået det højeste antal arbejdspladser i kommunen i 10 år, og det bringer os rigtig godt på vej mod vores mål om, at vi skal have 1000 flere arbejdspladser i kommunen i 2030, så vi sikrer vækst og velfærd i fremtiden”, siger Børge Koch, der er formand for Vækst- og Udviklingsudvalget i Haderslev Kommune.

Stigningen i antallet af arbejdspladser lægger sig en i en generel tendens, hvor man også på landsplan ser en fremgang i antallet af arbejdspladser.

”Udover at det er er positivt, at vi har fået flere arbejdspladser, er det også vigtigt at bemærke, at antallet af private arbejdspladser er steget mere end antallet af offentlige arbejdspladser. Det er vigtigt, fordi en stor andel af arbejdspladserne i kommunen i forvejen er offentlige”, siger Børge Koch.

I november 2021 var der 16.357 private arbejdspladser. Det er en stigning på 550 arbejdspladser fra 2020-2021, hvilket svarer til en stigning på 3,5 procent. Den største stigning er således kommet i den private sektor. Antallet af offentlige arbejdspladser er steget med 140 fra 2020-2021. Det svarer til en stigning på 1,9 procent.

Det er især brancher som rejsebureauer, rengøring og service, hoteller og restauranter samt transport, der har fået flere arbejdspladser, mens udviklingen inden for handel er, at der er kommet færre arbejdspladser.

Antallet af arbejdspladser er det højeste siden 2010, hvor der var 24.389 arbejdspladser i Haderslev Kommune.

Læs mere om statistikken i vedhæftede notat.

Kontakt

Børge Koch

Formand, Vækst- og Udviklingsudvalget

Telefon: 61 15 42 03 boko@haderslev.dk

Peter Karm

Kommunaldirektør

Telefon: 21 24 17 44 karm@haderslev.dk

Dokumenter