Den kommunale ungeindsats

Er du mellem 15 og 25 år og du brug for støtte til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller få et job? Så kan vi hjælpe dig. Er du forældre til en ung under 18 år, er du også meget velkommen til at henvende dig og få hjælp til dit barn.

Om den kommunale ungeindsats

Folketinget indgik i efteråret 2017 en aftale om bedre veje til uddannelse eller job. I den forbindelse skal alle kommuner etablere en sammenhængende ungeindsats på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialindsatsen for unge under 25 år uden en ungdomsuddannelse. Den kommunale ungeindsats skal medvirke til, at alle unge under 25 år får den nødvendige støtte til at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse eller opnå fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Ungevejledningen er indgangen til Den kommunale ungeindsats i Haderslev Kommune. Ungevejledningen består af Uddannelses- og erhvervsvejledningen og Ungeteamet fra Haderslev Jobcenter. Er du ung i alderen 15-25 år (eller du forældre til en ung under 18 år), kan du derfor henvende dig og få hjælp til spørgsmål omkring, hvad der vil være den bedste vej til uddannelse og beskæftigelse for dig eller dit barn.

Det er vigtigt, at du så som ung i Haderslev eller forælder oplever, at der er sammenhæng i overgangen mellem grundskole, ungdomsuddannelse og/eller til beskæftigelse. Derfor arbejder vi målrettet på, at indsatserne fra forskellige instanser i Haderslev Kommune er koordinerede, meningsfulde og sammenhængende.

Hos Ungevejledningen kan du få rådgivning, om de forskellige tilbud og indsatser, der findes i Haderslev Kommune. Vi hjælper dig også med din uddannelsesplan, hvis du har behov for hjælp. Hvis vi vurderer, at du eller dit barn har brug for hjælp til at fastsætte en konkret og realistisk uddannelsesplan for at kunne komme i uddannelse eller job, tilbyder vi, at du/I får en kontaktperson, som vi udpeger.

Hvis du ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse, har du desuden mulighed for at blive målgruppevurderet til den Forberedende Ungdomsuddannelse (FGU). FGU er et tilbud til dig, der har brug for hjælp for at blive klar til en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller til at få et job. FGU kan hjælpe dig med at blive afklaret personligt, fagligt og socialt både i forhold til din aktuelle situation og i forhold til fremtidig uddannelse og arbejde.

Kontakt Den kommunale ungeindsats

Christiansfeldvej 10
6100 Haderslev
20 28 43 12
ÅbningstiderTelefontidFremmøde
Mandag9 - 159 - 15
Tirsdag9 - 159 - 15
Onsdag9 - 159 - 15
Torsdag9 - 159 - 17
Fredag9 - 159 - 13
Åbningstider
Telefontid
Mandag 9 - 15
Tirsdag 9 - 15
Onsdag 9 - 15
Torsdag 9 - 15
Fredag 9 - 15
Fremmøde
Mandag 9 - 15
Tirsdag 9 - 15
Onsdag 9 - 15
Torsdag 9 - 17
Fredag 9 - 13