Om vores folkeskoler

Her kan du læse om, hvordan Haderslev Kommune danner rammen om folkeskolerne.

Vores folkeskole

I Haderslev Kommune ser vi det som vores fornemmeste opgave at udvikle glade, robuste og livsduelige mennesker med evnen til at sætte mål for sig selv. Sagt med andre ord: Den faglige uddannelse af vores børn skal ikke stå alene. Den skal understøttes af et trygt, socialt miljø og en tæt dialog mellem forældre og skole, sådan at så mange børn som overhovedet muligt er parate til at gå videre i uddannelsessystemet efter endt skolegang.

Læring i universer

Rammen om dit barns liv fra dagtilbud til afsluttet folkeskoleuddannelse bliver udgjort af tre universer: 

  • børneuniverset (dagpleje/vuggestue – 3.klasse)
  • junioruniverset (4. klasse – 6. klasse)
  • ungeuniverset (7. klasse – 10.klasse)

De tre universer danner rammen om vores folkeskole. De vil på hver deres måde tilbyde dit barn et fleksibelt skoleforløb, der er tilrettelagt efter barnets interesser og talenter i forskellige typer af læringsmiljøer som for eksempel udeskoler, kultur- og idrætsfaciliteter.

Fælles fokus for alle universer og alle skoler i Haderslev er:

Sammenhænge frem for overgange

Når dit barn går fra institution til skoleliv, fra børneunivers til juniorunivers og fra juniorunivers til ungeunivers, vil barnet opleve det som naturlige og sammenhængende perioder frem for adskilte stadier i skolelivet.

Stærk faglighed

Du og dit barn vil møde lærere, pædagoger og andre fagfolk gennem barnets skoleliv, som løbende bliver uddannet og specialiseret til lige netop det alderstrin, faglige niveau og interesseområde, dit barn er på. 

Høj grad af forældreinddragelse

Frem for traditionelt skole/hjem-samarbejde arbejder vi hen imod en bredere inddragelse af dig som forælder i dit barns trivsel og læring. Kontakten finder sted både personligt og på aula, som er en vigtig del af dialogen mellem skole og hjem.

Dit barns skole har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om hvordan skolen arbejder med sammenhænge, faglighed og forældreinddragelse.

Hver enkelt skole er med til at bestemme indholdet af barnets skoledag, Skolen fastsætter rammerne for eksempelvis klassestørrelser og mødetid, så de bedst muligt modsvarer ønsker og behov på den pågældende skole.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte din lokale folkeskole og høre mere om hvad de kan tilbyde.

Skolen i virkeligheden

Kontakt Pædagogik og Læring

Christian X's Vej 39, Indgang A
6100 Haderslev
74 34 34 34
ÅbningstiderTelefontidFremmøde
Mandag9 - 1510 - 15
Tirsdag9 - 1510 - 15
Onsdag9 - 1510 - 15
Torsdag9 - 1710 - 17
Fredag9 - 1310 - 13
Åbningstider
Telefontid
Mandag 9 - 15
Tirsdag 9 - 15
Onsdag 9 - 15
Torsdag 9 - 17
Fredag 9 - 13
Fremmøde
Mandag 10 - 15
Tirsdag 10 - 15
Onsdag 10 - 15
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 13