Coronapas

Fra den 12. november 2021 skal personer fra 15 år igen kunne fremvise coronapas på en lang række steder. Et coronapas er en app eller et dokument, som dokumenterer, om en borger er vaccineret, er tidligere smittet eller har et negativt testsvar.

Coronapas - hvor og hvordan?

Fra den 12. november skal du igen vise coronapas flere steder. Læs, hvor du skal vise coronapas på coronasmitte.dk.

Hvis du er vaccineret, tidligere smittet indenfor de sidste 6 måneder eller testet negativ, kan du få et coronapas i form af:

  • appen coronapas, som aktiveres med NemID
  • sundhedsmyndighedernes app 'minSundhed'
  • et printet dokument

Hvis du benytter printet dokumentation, skal du huske at medbringe gyldigt ID som pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort. Borgerservice kan ikke hjælpe med at printe coronapas.

Hvem er undtaget for coronapas og hvordan dokumenterer jeg, at jeg er undtaget?

Kravet om coronapas gælder ikke for:

  • Børn under 15 år.
  • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test.
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Personer, der af medicinske årsager eller som følge af fysisk og psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test, skal kunne fremvise dokumentation for deres undtagelse. Dokumentationen skal fremvises, hvor der er krav om coronapas (på lige fod med et gyldigt coronapas for vaccination, test eller tidligere smitte).

Dokumentationen udstedes hos Borgerservice på Rådhuset i Haderslev på baggrund af en tro- og loveerklæring, hvor borgeren skriver under på at have en gyldig sundhedsfaglig grund til undtagelse. 

Bestil tid i Borgerservice

Du skal bestille tid til at få udstedt din dokumentation, før du møder op hos Borgerservice på Christian X's Vej 39, 6100 Haderslev. Du skal vælge kategorien 'Andre henvendelser', når du bestiller din tid.