Vaccination mod Covid-19 - 3. stik

Borgere, der fik deres 2. stik for mere end 6½ måned siden, bliver nu tilbudt et 3. stik. Revaccinationsprogrammet omfatter primært personer fra 65 år, personer i særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 og sundheds- og ældrepersonale. Disse tre grupper var blandt de første, der blev vaccineret mod COVID-19.

Hvis du er i målgruppen for revaccination - 3. stik - vil du modtage en invitation til vaccination med Digital Post. Du skal bestille tid til 3. stik på vacciner.dk.

Lokal vaccinationsklinik i Haderslev

Du kan blive vaccineret i Haderslev på det tidligere rådhus i Gåskærgade:

  • tirsdag fra kl. 9.30 - 16
  • torsdag fra kl. 9.30 - 16

Der kan vaccineres ca. 300 borgere pr. vaccinationsdag i Haderslev og der vaccineres både med Pfizer og Moderna. Den lokale vaccinationsklinik kommer i forbindelse med, at borgerne tilbydes 3. stik, men er du endnu ikke vaccineret mod Covid-19, kan du også booke tid til 1. eller 2. stik.

Du skal bestille tid til 3. stik på vacciner.dk, hvis du skal vaccineres i Haderslev. I Aabenraa og Sønderborg er der åbnet op for drop in vaccination uden tidsbestilling.

Du kan se alle vaccinationssteder og hvornår de enkelte steder har ledige vaccinationstider, når du booker din tid på vacciner.dk.

Vaccinerådgivning

Sundhedsstyrelsen vil gerne sikre, at alle borgere får mulighed for at stille spørgsmål og drøfte eventuelle bekymringer om vaccinen mod COVID-19 med en sundhedsperson. Derfor har de oprettet Vaccinerådgivningen, hvor borgere, som endnu ikke er førstegangsvaccineret kan få rådgivning.

Hvis du eller en af dine pårørende ønsker rådgivning, skal du sende en SMS med teksten vac til 1231. Herefter vil du blive ringet for op af en telefonvagt i tidsrummet mandag til fredag kl. 15 - 21 samt lørdag og søndag kl. 10 - 15.

Transport til vaccination - 3. stik

Hvis du fik gratis transport til de første vaccinationer, kan du også få det nu. Tilbuddet gælder borgere fra 85 år og borgere mellem 65 og 84 år, der modtager både personlig og praktisk hjælp fra os.

Du kan få gratis transport til vaccinationscentre i Rødekro og Kolding. Du skal først booke en tid og derefter selv kontakte trafikselskabet på telefon: 74 54 28 70 eller 82 304 123. Du skal kontakte trafikselskabet mindst to dage før vaccinationstidspunktet.

Brug Flextur til transport til vaccination i Rødekro og Kolding

Hvis du ikke er berettiget til at blive transporteret til vaccinationsstedet af os, kan du med fordel benytte dig af Flextur.

Flextur er kollektiv trafik udført af små vogne, men uden stoppesteder. Det er kørsel fra adresse til adresse efter kundernes behov. Du kan kun bruge flextur til transport til vaccination i Rødekro og Kolding

Alle borgere i Haderslev Kommune må – uden forudgående visitering - benytte sig af Flextur, hvis de ikke kræver særlig hjælp fra chaufføren. Du skal selv kunne komme til og fra bilen ved egen hjælp og skal stå klar ved kantsten, når vognen kommer på det aftalte tidspunkt.

Er du kørestolsbruger og skal sidde i kørestolen under turen, kan du benytte Flextur, hvis den eneste hjælp, du har brug for, er til liftning ind og ud af bilen. Chaufføren lifter dig ind i/ud af bilen og spænder kørestolen fast. Bruger du fx rollator, skal du ved egen hjælp kunne komme ind og ud af bilen.

Der er egenbetaling, som Flextur oplyser om i forbindelse med din kørselsbestilling, som kan ske på telefon 76 608 608. Læs mere om Flextur på Sydtrafiks hjemmeside.

Du skal altid bestille mindst 2 timer før.

Prisen er individuel, men vi i har samlet tre eksempler:

  • Flextur fra Haderslev Rådhus til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 138 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Rådhuscentret Vojens til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 116 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Torvet 1, 6510 Gram til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 187 kr. for én person (én vej)