Vaccination mod COVID-19

Alle danskere over 5 år har nu modtaget en invitation til vaccination mod COVID-19. Læs mere om vaccinationstilbuddet og hvor du kan blive vaccineret i Region Syddanmark.

Sådan bestiller du tid til vaccination 

Du skal bestille tid til vaccination på hjemmesiden www.vacciner.dk, hvor du kan se ledige tider og vælge det ønskede vaccinationscenter. Husk, at du først har bestilt en tid, når du nederst på hjemmesiden har bekræftet, at du vil bestille tiden. 

Har du ikke NemID, kan du bestille en tid via Region Syddanmarks corona-callcenter på tlf. 99 44 07 17 (tast 1). Callcenteret er åbent kl. 8-15 på hverdage og kl. 9-13 i weekender.

Bliv vaccineret hos lægen

Du kan også bestille tid til vaccination hos én af de praktiserende læger, der har sagt ja til at vaccinere. Det behøver ikke at være hos din egen læge. Bor du i Gram og Vojens er lægerne nærmeste mulighed. Se oversigt over læger, der vaccinerer

3. vaccinestik 

Sundhedsstyrelsen har besluttet at fremrykke det 3. stik for alle, der er 40 år eller ældre, så de kan få vaccinen 4½ måned efter 2. stik. Du behøver ikke vente på invitation i e-Boks.

Hvis du er mellem 18 og 39 år kan du få dit 3. stik 5½ måned, efter du fik dit 2. stik.

Du kan blive vaccineret i vaccinationscentret i Haderslev, Gåskærgade 26, 6100 Haderslev  eller hos en af de praktiserende læger, der tilbyder vaccination - se oversigten over alle vaccinationssteder her.

Du skal bestille tid på vacciner.dk eller hos din praktiserende læge, inden du møder op.

Vaccination af børn 

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu vacciner til børn mellem 5 og 11 år. Vaccination af børn kræver tidsbestilling.

Læs mere om vaccination af børn

Vaccinerådgivning

Sundhedsstyrelsen vil gerne sikre, at alle borgere får mulighed for at stille spørgsmål og drøfte eventuelle bekymringer om vaccinen mod COVID-19 med en sundhedsperson. Derfor har de oprettet Vaccinerådgivningen, hvor borgere, som endnu ikke er førstegangsvaccineret kan få rådgivning.

Hvis du eller en af dine pårørende ønsker rådgivning, skal du sende en SMS med teksten vac til 1231. Herefter vil du blive ringet for op af en telefonvagt i tidsrummet mandag til fredag kl. 15 - 21 samt lørdag og søndag kl. 10 - 15.

Transport til vaccination - 3. stik

Hvis du fik gratis transport til de første vaccinationer, kan du også få det nu. Tilbuddet gælder borgere fra 85 år og borgere mellem 65 og 84 år, der modtager både personlig og praktisk hjælp fra os.

Du kan få gratis transport til vaccinationscentre i Haderslev, Rødekro og Kolding. Du skal først booke en tid og derefter selv kontakte trafikselskabet på telefon: 74 54 28 70 eller 82 30 41 23. Du skal kontakte trafikselskabet mindst to dage før vaccinationstidspunktet.

Brug Flextur til transport til vaccination i Haderslev, Rødekro og Kolding

Hvis du ikke er berettiget til at blive transporteret til vaccinationsstedet af os, kan du med fordel benytte dig af Flextur.

Flextur er kollektiv trafik udført af små vogne, men uden stoppesteder. Det er kørsel fra adresse til adresse efter kundernes behov. Du kan kun bruge flextur til transport til vaccination i Rødekro og Kolding

Alle borgere i Haderslev Kommune må – uden forudgående visitering - benytte sig af Flextur, hvis de ikke kræver særlig hjælp fra chaufføren. Du skal selv kunne komme til og fra bilen ved egen hjælp og skal stå klar ved kantsten, når vognen kommer på det aftalte tidspunkt.

Er du kørestolsbruger og skal sidde i kørestolen under turen, kan du benytte Flextur, hvis den eneste hjælp, du har brug for, er til liftning ind og ud af bilen. Chaufføren lifter dig ind i/ud af bilen og spænder kørestolen fast. Bruger du fx rollator, skal du ved egen hjælp kunne komme ind og ud af bilen.

Der er egenbetaling, som Flextur oplyser om i forbindelse med din kørselsbestilling, som kan ske på telefon 76 608 608. Læs mere om Flextur på Sydtrafiks hjemmeside.

Du skal altid bestille mindst 2 timer før.

Prisen er individuel, men vi i har samlet tre eksempler:

  • Flextur fra Haderslev Rådhus til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 138 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Rådhuscentret Vojens til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 116 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Torvet 1, 6510 Gram til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 187 kr. for én person (én vej)