Folkeskoler og dagtilbud

Se, hvordan COVID-19 påvirker hverdagen i dagtilbud og skoler i Haderslev Kommune.

Opdateret den 09. september kl. 13.39

Sådan påvirker COVID-19 vores dagtilbud og folkeskoler

Situationen i Haderslev Kommunes dagtilbud og skoler er efterhånden vendt tilbage til en normal hverdag.

Sundhedsmyndighederne har lempet på anbefalingerne om at holde minimum en meters afstand mellem børn i klassen og på stuen, så de kan vende tilbage til en mere normal hverdag. Undervisningen i skolerne vil derfor ikke længere være nødundervisning, men vil blive gennemført efter de almindelige bestemmelser i lovgivningen.

Der er dog en række krav, som skoler og dagtilbud skal leve op til for at mindske smittespredning. Der vil fortsat være stort fokus på rengøring og hygiejne. Derudover kan der være øvrige forholdsregler, som træffes på den enkelte institution eller skole for at mindske smitten.

Forældre og børn får direkte besked fra deres skole eller dagtilbud, hvis der gælder særlige forhold her.

Det er et krav, at børn bruger mundbind, hvis de benytter offentlig transport. Dette gælder for børn fra 12 år. Det er forældrenes ansvar, at børnene har mundbind og bærer det korrekt. Haderslev Kommune er ansvarlige for forsyning af mundbind til de elever over 12 år, som kommunen har befordringsforpligtelsen til enten på grund af afstand eller trafikfarlig skolevej. Mundbind bliver udleveret til den enkelte barn på skolen.

I forbindelse med transport i skoletiden, er det skolen, der sørger for mundbind til alle elever fra 12 år.  

Spørgsmål

Har du spørgsmål til ovenstående, skal du kontakte lederen af dit dagtilbud eller skole direkte.

Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19?

Som forælder kan man være i tvivl om, hvilke symptomer man skal være særligt opmærksom på, og hvornår man skal holde sit barn hjemme.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du som forældre kan have, når dit barn har symptomer, der kan være COVID-19.

Spørgsmål og svar om dagtilbud og skoler under COVID-19