Vaccination mod COVID-19

Vaccinationen mod COVID-19 er i gang i Haderslev Kommune.

Opdateret 12. maj 13.53

Du skal have modtaget brev fra Sundhedsstyrelsen for at kunne booke tid til vaccination

Ved bookningen får du oplyst, hvor vaccinationen foregår. Du skal selv booke en tid til vaccination på www.vacciner.dk. Alle borgere over 12 år bliver inviteret til vaccination. Du kan læse mere om vaccination af 12-15 årige på www.sst.dk 

Du skal bruge Nem-ID, når du skal bestille en tid. Har du ikke Nem-ID, kan du ringe til Region Syddanmark på 99 44 07 17 alle dage mellem 8 og 18 for at bestille tid. Det er vigtigt, du kun bruger nummeret, hvis du ikke har Nem-Id.

Du skal som udgangspunkt selv sørge for transport til vaccinationsstedet. Hvis du selv eller en pårørende kan sørge for transport, kan du blive vaccineret, så snart der er en ledig tid.

Vi kan vejlede dig om transportmuligheder og hjælpe dig til at finde den model, der er billigst for dig.

Regionen frigiver løbende nye tider til vaccination. Finder du ikke en tid første gang, du logger ind, kan du med fordel prøve igen senere for at se, om der er kommet nye tider. Lige nu er vaccination med astra-zeneca sat på pause og det påvirker antallet af ledige tider

Vi ved desværre ikke, hvornår der frigives vaccinationstider. Derfor beder vi jer være opmærksomme på, om der er borgere i jeres netværk, der har brug for hjælp fra nogen af jer, der er tæt på, til at holde øje med siden og løbende at tjekke og booke en ledig tid for dem, når der bliver frigivet flere tider.

Har du endda også mulighed for at hjælpe ved at tilbyde at køre vedkommende til vaccinationscentret og hjem igen, vil det være en stor hjælp.

Brug Flextur til transport til vaccination i Rødekro og Kolding

Hvis du ikke er berettiget til at blive transporteret til vaccinationsstedet af os, kan du med fordel benytte dig af Flextur.

Flextur er kollektiv trafik udført af små vogne, men uden stoppesteder. Det er kørsel fra adresse til adresse efter kundernes behov. Du kan kun bruge flextur til transport til vaccination i Rødekro og Kolding

Alle borgere i Haderslev Kommune må – uden forudgående visitering - benytte sig af Flextur, hvis de ikke kræver særlig hjælp fra chaufføren. Borger skal kunne komme til og fra bilen ved egen hjælp og skal stå klar ved kantsten, når vognen kommer på det aftalte tidspunkt.

Er du kørestolsbruger og skal sidde i kørestolen under turen, kan du benytte Flextur, hvis den eneste hjælp, du har brug for, er til liftning ind og ud af bilen. Chaufføren lifter dig ind i/ud af bilen og spænder kørestolen fast. Bruger du fx rollator, skal du ved egen hjælp kunne komme ind og ud af bilen.

Der er egenbetaling, som Flextur oplyser om i forbindelse med din kørselsbestilling, som kan ske på telefon 76 608 608. Læs mere om Flextur på Sydtrafiks hjemmeside.

Du skal altid bestille mindst 2 timer før.

Prisen er individuel, men vi i har samlet tre eksempler:

  • Flextur fra Haderslev Rådhus til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 138 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Rådhuscentret Vojens til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 116 kr. for én person (én vej)
  • Flextur fra Torvet 1, 6510 Gram til Vaccinecentret i Rødekro koster ca. 187 kr. for én person (én vej)

Transport for andre grupper

Borgere, der har brug for liggende transport kontaktes, når kommunen får oplysninger om, at der er vacciner til rådighed til denne gruppe.

Hvis du er tilknyttet et kræftforløb og er blevet indkaldt til vaccination af det sygehus, hvor du går til behandling, har du mulighed for at få hjælp til transport til vaccination. Kontakt os på telefon 74 34 27 57 - tryk 3 - så hjælper vi dig videre med transporten.

Muligt at blive vaccineret lokalt?

Det er muligt at booke tid til vaccination i Haderslev Idrætscenter og i Vojens Hallerne på udvalgte dage. Du skal selv booke en tid til vaccination på www.vacciner.dk og revaccinationsdagen oplyses, når du booker din tid. 

Mulighed for at få en restvaccine?

Region Syddanmark administrerer de evt. restvacciner, der måtte være på de enkelte vaccinationssteder. Man kan skrive sig op til at blive ringet op, hvis der skulle være restvacciner på vaccinationsstederne, når de planlagte vaccinationer er gennemført, men der er en række krav, man skal opfylde.

Læs mere om restvacciner på Region Syddanmarks hjemmeside.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 70 20 02 33.
 
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om vaccinen.