Nyt om F-35 kampfly

Vil du gerne vide mere om Danmarks nye kampfly på Flyvestation Skrydstrup, samler vi her relevant information til borgere i Haderslev Kommune om indfasningen af F-35.

Forsvaret har indkøbt 27 nye kampfly at typen F-35, som i perioden 2021-2026 skal indfases i det danske forsvar. Som en del af det seneste forsvarsforlig har forligspartierne besluttet, at de nye kampfly får base på Flyvestation Skrydstrup i Haderslev Kommune.

Beslutningen om, at Flyvestation Skrydstrup skal være base for de nye kampfly, har stor betydning for Haderslev Kommune, da flyvestationen med sine mere end 800 ansatte er en af kommunens største arbejdspladser. Placeringen er med til at fastholde og styrke Haderslev Kommunes position som hjemsted for en stor del af Danmarks forsvar. 

Her finder du mere information om F-35 kampfly

Ace Denmark

Haderslev Kommune vil i samarbejde med en række aktører oprette et offentligt-privat samarbejde Aeronautical Center of Excellence – ACE Denmark.

Målet er på baggrund af Fighter Wing Skrydstrups kompetencer og behov at skabe en højteknologisk udviklingspark for flyvedligeholdelse af både militære og civile fly.

ACE Denmark skal være den fysiske og organisatoriske ramme for en række virksomheder og institutioner, der sammen med Forsvaret bidrager til drift og vedligeholdelse af luftfartøjer.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål om Haderslev Kommunes rolle eller aktiviteter i forhold til Flyvestation Skrydstrup, kan du altid skrive eller ringe til os.

Kontakt

Joan Løgstrup Kommunikationskonsulent Telefon: 74 34 00 13 kampfly@haderslev.dk