Plante­por­træt

I samarbejde med fem 6. klasser fra kommunale folkeskoler sætter kunstner Camilla Berner fokus på den lokale natur. Skoleeleverne tager billeder af planter fra deres lokalområde, som bagefter udstilles lokalt i det offentlige rum i nærheden af elevernes skole.

Om kunstprojektet 'Planteportræt' 

Kunstprojektet ”Planteportræt” laves af billedkunstner Camilla Berner sammen med 6. klasser fra fem folkeskoler fra hele Haderslev Kommune. Camilla Berner er billedkunstner og er tilknyttet Haderslev Kommune i et helt år – fra oktober 2021 til oktober 2022, som ”Artist in residence”. Camillas Berners projekt sætter fokus på biodiversitet og bæredygtighed i hele Haderslev Kommune.

Hvad er en 'Artist in residence'

En ”Artist in residence” betegner en slags udvidet huskunstner-ordning, hvor en udøvende kunstner tilknyttes en kommune i et længere periode. Formålet med opholdet er at udvikle og udvide børn og unges møde med professionel kunst i hverdagen, at udvikle kunstnerens egen praksis og inspirere kommunen til at hvordan der kan arbejdes med indsatser og initiativer, der understøtter børn og unges møde med kunst.

Planteportrætter med folkeskoler i Haderslev Kommune

I samarbejde med fem 6. klasser fra kommunale folkeskoler sætter kunstner, Camilla Berner, fokus på den lokale natur. Skoleeleverne skal indsamle planter fra deres lokalområde, hvorefter der tages billeder af de planter børnene finder. Disse billeder udstilles lokalt i det offentlige rum i nærheden af elevernes skole. På den måde sætter børnene sammen med Camilla Berner (fornyet) fokus på den lokale og særegne natur i lige præcist deres område. En natur, som man måske ikke umiddelbart lægger mærke til i hverdagen – på trods af at den danner rammen for ens dagligliv.

Her kan du se planteportrætterne

Planteportrætterne afsløres for offentligheden på udvalgte vejstrækninger fredag den 17. juni og kan ses frem til august 2022. Planteportrætterne udstilles følgende steder: 

  • Gram: Stadionvej i Gram tæt på skolen
  • Hammelev: Hammelev Bygade i Hammelev tæt på skolen
  • Over Jerstal: Hovedgaden i Over Jerstal tæt på skolen
  • Starup: Aarøsund Landevej inden for byskiltet
  • Øsby: Aarøsund Landevej inden for byskiltet

Tak til…

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Nordea Fonden og Haderslev Kommune. Projektet udvikles i samarbejde mellem Camilla Berner, Kunsthal 6100 og Haderslev Kommune.

Elevernes indføring i kunstprojektet