Gå til hovedindhold

Arbejdet med fem nye fodboldbaner går i gang

Fem-baneprojektet, som det hedder i populær tale, går nu i gang på Haderslev Idrætscenter. Sønderjyske Fodbold, Haderslev Fodboldklub og Haderslev Kommune samarbejder om projektet og nu går gravearbejdet i gang.

30. maj 2024

Indhold

  Fem nye fodboldbaner er på vej på Haderslev Idrætscenter. Én kunstgræsbane skal nedlægges der, hvor banerne skal anlægges, og i stedet kommer der to nye kunstgræsbaner og tre græsbaner. For at give plads til banerne skal jordvolden på Haderslev Idrætscenter fjernes.

  Projektet har været på tale gennem længere tid, og nu starter arbejdet, som finansieres delvist af Sønderjyske Fodbold og Haderslev Fodboldklub, udover Haderslev Kommunes andel.

  ”Jeg er rigtig glad for, at vi i fællesskab med HFK og Sønderjyske Fodbold kan sætte gang i fem-baneprojektet nu. De fem nye baner kommer idrætten i hele kommunen til gavn. Vi forbedrer faciliteterne og tager noget af presset af fodboldbanerne for klubber i hele kommunen, ligesom der bliver frigjort plads til øvrige idrætsgrene”, siger Kjeld Thrane, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Haderslev Kommune.

  Også hos Sønderjyske Fodbold glæder man sig over, at de nye baner bliver klar i den nye superligasæson.

  ”Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med Haderslev Fodboldklub og Haderslev Kommune nu kan tage hul på det ambitiøse fem-baneprojekt. For Sønderjyske Fodbold er det af afgørende betydning, at vi har nogle ordentlige og professionelle baneforhold, hvis vi skal fastholde landsdelens hold i Superligaen. Samtidig giver det bedre forhold til HFK’s og kommunens mange ungdomsspillere, så det er en glædens dag for alle parter”, siger direktør i Sønderjyske Fodbold, Markus Kristoffer Hansen.

  Haderslev Fodboldklub giver en million kroner til projektet, der kommer rigtig mange børn og unge til gode.

  ”Vi glæder os i HFK rigtigt meget over at fem-baneprojektet nu gennemføres. Det vil give et markant løft til den gode udvikling, fodbolden i Haderslev er inde i – både for bredden, talentudviklingen og den professionelle fodbold. Projektet har været længe undervejs, men den stærke samarbejdsrelation mellem Haderslev Kommune, Sønderjyske Fodbold og Haderslev Fodboldklub, har endnu engang vist, at hvor der er en vilje er der en vej”, siger Claus Dall, formand for Haderslev Fodboldklub.   

  Arbejdet vil give nogle trafikale gener på og omkring Haderslev Idrætscenter, som løbende vil blive meldt ud.

  Fakta

  Haderslev Kommune har afsat 16 millioner kroner til projektet.
  Haderslev Fodboldklub giver 1 million kroner til anlægsprojektet.
  Sønderjyske Fodbold A/S bidrager med at fjerne jordvolden for Haderslev Kommune.