Gå til hovedindhold

Ni her­tuger for­tæl­ler

Hvad har orgler, fodbold, en dyrehave og et slot til fælles? De er alle på programmet, når ni æreshertuger fortæller i anledning af 50-året for kåringen af æreshertuger.

30. apr. 2024

Indhold

    I anledning af 50-året for æreshertugerne har æreshertugerne arrangeret ni æreshertugfortællinger, hvor æreshertuger gennem tiden fortæller om deres forskellige virke og interesser.

    Carsten Ørnsholt (æreshertug 1995) fortæller om Haderslev Dyrehave, Svend Prip (æreshertug 1989) fortæller om et liv med musik i domkirken, Sanne og Svend Brodersen (æreshertug 2014) fortæller om Gram Slot. Det er bare nogle af eksemplerne på æreshertugfortællinger, som finder sted i Haderslev Kommune fra marts til maj.

    ”Vi har en helt unik tradition for at kåre æresborgere i Haderslev Kommune. Den skal vi fejre og holde fast i. I år er det 50 år siden, traditionen startede. Den kom fra borgerne selv gennem byens handelsliv og frivillige. Det er jeg rigtig glad for, vi som kommune kan bakke op om her 50 år senere ved at være med til at arrangere æreshertugfortællingerne”, siger borgmester i Haderslev Kommune, Mads Skau.

    Rækken af fortællinger sluttes af med Grill på Gravene med Slesvigske Musikkorps, der blev æreshertug i 1988.

    Se hele jubilæums-programmet.