Gå til hovedindhold

Sorggruppe for børn og unge

Har dit barn mistet et nært familiemedlem? Så har dit barn mulighed for at blive en del af en Sorggruppe for børn og unge i 0. til 10. klasse.

Indhold

  Ofte stillede spørgsmål

  Sorggruppen er et tilbud til børn og unge i 0. til 10. klasse i Haderslev Kommune, der har mistet en forælder eller søskende, som følgende af sygdom, ulykke, selvmord eller andet.

  Tilbuddet er i samarbejde med sognepræsten i Fjelstrup og Aller Kirker. Tilbuddet hedder "Jeg Savner Dig".

  Når børn mister en forælder eller søskende, kan der være svært for dem at dele deres tanker og følelser med kammeraterne, som ikke forstår, hvordan det føles at miste et nært familiemedlem. 

  I sorggruppen laver vi forskellige aktiviteter sammen med hinanden: Vi spiller spil, går ture, laver mad, hører musik og mange andre ting. Igennem aktiviteterne kan børnene få mulighed for at tale om det, der kan være svært, med andre børn, som har også har prøvet at miste en de havde kær. 

  At snakke og være sammen med andre, der har oplevet det samme og ved hvor svært, det kan være, er en befrielse. Det bliver lettere at få sagt, hvad man virkelig tænker og føler, når man ved, at man bliver taget alvorligt og at det ikke er forkert eller forbudt at have det, som man har det.

  Der er ikke tale om terapi eller behandling i sorggruppen, men om samvær og erfaringsudveksling.

  Nye undersøgelser af sorggrupper viser, at det er fællesskabet blandt børn og unge, der mere end noget andet giver den positive hjælp til det videre liv. Sorggruppen øger børnenes muligheder for at håndtere sorgens og tabets konsekvenser og mindsker deres følelse af ensomhed og oplevelsen af at være alene.

  Sorggruppen mødes ca. 2 gange hver måned i sognehuset Enkesædet ved Aller Kirke, Kær Møllevej 15, 6070 Christiansfeld.

  Hvis dit barn har behov for at komme med i en sorggruppe, skal du kontakte jeres barns lærer, sundhedsplejerske eller sognepræst. Det er dem, som skal henvise dit barn til en sorggruppe. Når vi har modtaget henvisningen, vil du og dit barn blive inviteret til en forsamtale, hvor I kan høre mere om tilbuddet. 

  Hvis du har udfordringer med at få transporteret dit barn til eller fra sorggruppen, må du gerne kontakte sognepræsten i Aller eller sundhedsplejen. Så vil vi prøve at hjælpe dig, med at finde en løsning, så dit barn kan deltage i sorggruppen.

  Læs mere

  Sorggrupper for børn og unge (cancer.dk)
  Hjælp til sorgramte (sorgcenter.dk)

  Åbningstider

  Fremmøde

  Mandag 08:00 16:00
  Tirsdag 08:00 16:00
  Onsdag 08:00 16:00
  Torsdag 08:00 16:00
  Fredag 08:00 13:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben

  Clausensvej 25, 6100 Haderslev

  23 61 18 13

  Telefontid

  Mandag 08:00 09:00
  Tirsdag 08:00 09:00
  Onsdag 08:00 09:00
  Torsdag 08:00 09:00
  Fredag 08:00 09:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben