Gå til hovedindhold

Vil I være aflastningsfamilie?

Har I lyst til at byde et barn velkommen i din familie? Har I lyst til at åbne jeres familie og jeres hjem op for et ekstra barn hver anden eller tredje weekend - plus måske en hverdag om ugen eller i ferier?

Indhold

  Hvad er en aflastningsfamilie?

  En aflastningsfamilie som giver et barn fra en udsat familie gode oplevelser og et trygt holdepunkt at vende tilbage til. Barnet bor hos sine forældre, men familien har behov for, at barnet er hos jer ind imellem, hvorfor I får et tæt samarbejde med familien. Familierne og børnene er vidt forskellige, og derfor ønsker vi aflastningsfamilier med forskellige baggrunde, personligheder og hjem.

  Ofte stillede spørgsmål

  Det er en stor opgave at blive aflastningsfamilie, men det er også en dejlig gave. Det er altid vigtigt at overveje, hvorfor I ønsker et barn i aflastning. I skal tage stilling til, hvordan det vil være for jeres egne børn at dele opmærksomheden i perioder med et andet barn. Selvom I involverer jer meget i barnet, har I ingen mulighed for at bestemme, hvor ofte barnet skal være i aflastning hos jer. I skal også acceptere og støtte barnets forældre, selvom de måske lever et liv, der er væsentlig anderledes end jeres. Et barn, der skal være hos jer, kan også bære på meget sorg og smerte, og det kan nogle gange være svært at være vidne til.

  Som aflastningsfamilie bliver I ikke ansat i kommunen, men indgår en kontrakt i forhold til et barn. I vil modtage en skattepligtig honorering. Herudover vil i få en omkostningsdel som er skattefri. Den dækker den fulde forsørgelse som kost og logi.

  Inden I kan blive aflastningsfamilie, skal I godkendes af Socialtilsynet.

  Med virkning fra d. 1. januar 2014 er der etableret et Socialtilsyn i de fem regioner. Socialtilsynet i Region Syddanmark er placeret i Fåborg-Midtfyn Kommune.

  I kan læse mere om, hvordan I bliver godkendt på Socialtilsyn Syds hjemmeside.

  Haderslev Kommune har udarbejdet en håndbog til aflastningsfamilier samt netværksaflastningsfamilier. Heri kan du finde alle relevante oplysninger i forhold til, hvad det vil sige at være enten aflastningsfamilie eller netværksaflastningsfamilie.

  Håndbøgerne kan tilgås nedenfor under "Læs mere".

  Læs mere 

  Håndbog for aflastningsfamilier (PDF)
  Håndbog for netværksaflastningsfamilier (PDF)
  Plejefamilier (socialtilsynsyd.dk)

  Åbningstider

  Fremmøde

  Mandag 10:00 15:00
  Tirsdag 10:00 15:00
  Onsdag 10:00 15:00
  Torsdag 10:00 17:00
  Fredag 10:00 13:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben

  Christian X's Vej 39, Indgang A, 6100 Haderslev

  74 34 10 54

  Telefontid

  Mandag 09:00 15:00
  Tirsdag 09:00 15:00
  Onsdag 09:00 15:00
  Torsdag 09:00 17:00
  Fredag 09:00 13:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben