Gå til hovedindhold

Socialt frikort

Har du sociale udfordringer og vil tjene ekstra uden at du bliver trukket i din forsørgelse? Så kan du her læse mere om, hvordan du kan tjene op til 20.000 kr. skattefrit om året.

Indhold

    Søg om socialt frikort

    Du kan søge om socialt frikort her på siden, men du kan også kontakte Haderslev Kommunen eller møde op i Borgerservice.

     

    MitId Ikon

    Selvbetjening: Søg om socialt frikort

    Med et socialt frikort får du mulighed for årligt at tjene 40.000 kr. skattefrit uden modregning i din forsørgelsesydelse eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser.

    Du får brug for:

    • MitID

    Sådan gør du:

    • Udfyld og kontroller de nødvendige oplysninger

    Søg om socialt frikort

    I Haderslev Kommune har mange borgere fået gavn af det sociale frikort. I videoen fortæller Karina og Signe, som begge arbejder i Haderslev Kommune, om, hvordan det sociale frikort kan hjælpe borgere med at komme et skridt tættere på arbejdsmarkedet.

    Socialt frikort

    Din kommune kan godkende dig til et socialt frikort. Med et socialt frikort kan du tjene op til 40.000 kr. skattefrit

    Et socialt frikort giver borgere med særlige sociale problemer mulighed for at tjene op til 41.280 kr. (2024-niveau) skattefrit pr. kalenderår, uden at indtægten fradrages i borgerens offentlige forsørgelsesydelser.

    Det sociale frikort giver på den måde de mest udsatte borgere i samfundet bedre muligheder for at deltage i samfundets fællesskaber, at bidrage til dem og opleve værdi i hverdagen. Hensigten er desuden, at det sociale frikort tilskynder virksomheder til at tage et socialt ansvar ved at ansætte udsatte borgere.

    Det sociale frikort kan anvendes i forbindelse med ordinært og ustøttet arbejde for virksomheder, offentlige myndigheder mv., uden at indtægten fradrages i forsørgelsesydelser, boligsikring eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser.

    Man kan få et socialt frikort, hvis man kan sige ja til, at:

    • man har en særlig social problemstilling (fx hjemløshed, misbrug eller en psykisk lidelse)
    • man hverken har været under ordinær uddannelse eller haft en arbejdsindkomst på over 10.320 kr. (2024) inden for de seneste 12 måneder
    • man har opholdt sig i riget i sammenlagt 9 år inden for de seneste 10 år, jf. § 11 i lov om aktiv socialpolitik

    Hvis man gerne vil have et socialt frikort, skal man henvende sig til den kommune, hvor man opholder sig, og ansøge om et socialt frikort. Hvis ansøgningen bliver godkendt, opretter sagsbehandleren et frikort på socialtfrikort.dk og man får udleveret et unikt 5-cifret Frikort-ID. Man skal oplyse dette ID-nummer til sin arbejdsgiver, når man bliver ansat og vil gøre brug af det sociale frikort.

    Når man har fået et socialt frikort, kan man begynde at arbejde i et ordinært og ustøttet job, som man selv skal finde. Man kan arbejde hos alle virksomheder, offentlige myndigheder m.v., der har et CVR-nummer, men man kan ikke bruge frikortet i forbindelse med et løntilskudsjob, et fleksjob eller lignende. Derudover kan man ikke bruge frikortet i forbindelse med freelancearbejde eller arbejde i egen virksomhed som selvstændig erhvervsdrivende.

    Husk at gøre arbejdsgiveren opmærksom på, at lønnen ikke skal indberettes til eIndkomst, men skal registreres på socialtfrikort.dk.

    26.09.2024 09.04

    Skrevet af Social-, Bolig- og Ældreministeriet

    Læs mere

    Socialstyrelsens information om socialt frikort
    Lov om forsøg med socialt frikort

    Åbningstider

    Fremmøde

    Mandag 10:00 15:00
    Tirsdag 10:00 15:00
    Onsdag 10:00 15:00
    Torsdag 10:00 17:00
    Fredag 10:00 13:00
    Lørdag Lukket
    Søndag Lukket

    Lukket Åben

    Christian X's Vej 39, Indgang A, 6100 Haderslev

    74 34 34 34

    Telefontid

    Mandag 09:00 15:00
    Tirsdag 09:00 15:00
    Onsdag 09:00 15:00
    Torsdag 09:00 17:00
    Fredag 09:00 13:00
    Lørdag Lukket
    Søndag Lukket

    Lukket Åben