Gå til hovedindhold

Børnepasning og skole

Her kan du læse mere om, hvordan du kan få dit barn i daginstitution eller skole i Haderslev Kommune. Du kan først skrive dit barn op, når du har fået bevilliget opholdstilladelse.

Indhold

  Børnepasning

  Er dit barn mellem 0-6 år har du mulighed for at få dit barn passet i et dagtilbud. I Haderslev Kommune har vi pasningsgaranti, hvilket sikrer dig en plads senest 3 måneder efter din ansøgning.

  Vi vil finde et dagtilbud, som dit barn kan gå i så tæt på, hvor I bor.

  • Børn i alderen 0-3 år kan gå i dagpleje eller i en daginstitution, hvor der går børn i alderen 0-6 år
  • Børn i alderen 3-6 år går i børnehave

  Legen i dagtilbuddet foregår inde og ude hver dag uanset vejret.

  Personalet vil hjælpe jeres barn med at blive en del af børnefællesskabet og få en tryg hverdag, og understøtte jeres barn i at lære dansk.

  Skriv dit barn op til et dagtilbud

  For at skrive dit barn op til dagtilbud, skal du møde personligt op i Jobcenter Haderslev, Østergade 48, 6100 Haderslev:

  • Mandag: 9 - 15
  • Tirsdag: 9 - 15
  • Onsdag: 9 - 15
  • Torsdag: 9 - 17 
  • Fredag: 9 - 13


  Der vil blive sørget for, at dine oplysninger kommer videre og herefter bliver du kontaktet med henblik på anvisning af en plads til dit barn.

  Skole

  I Danmark skal dit barn starte i skole det år, det fylder 6 år. Dit barn starter i en klasse med andre danske børn.

  Alle børn, som flytter til Danmark og først skal lære dansk, når de starter i skole, skal modtage undervisning i dansk som andetsprog på mindre hold. Her vil dit barn lære at kommunikere på dansk gennem alle skolens fag.

  Hvis dit barn er omkring 6 til 13 år skal det gå i 0.-6. klasse. Er dit barn omkring 13 til 16 år, skal det gå i 7.-9.klasse.

  På vores skoler er vi opmærksomme på, at dit barn får lov til at inddrage sit modersmål som en hjælp til at lære dansk. Som forældre hjælper du bedst dit barn ved at I taler på jeres modersmål, og samtidig er nysgerrig på at I sammen lærer dansk.

  Skriv dit barn op til skole

  For at skrive dit barn op til skole, skal du møde personligt op i Jobcenter Haderslev, Østergade 48, 6100 Haderslev. Jobcenteret har åbent for personligt fremmøde:

  • Mandag: 9 - 15
  • Tirsdag: 9 - 15
  • Onsdag: 9 - 15
  • Torsdag: 9 - 17 
  • Fredag: 9 - 13


  Jobcenteret sørger for, at dine oplysninger kommer videre og herefter bliver du kontaktet af skolen.

  Hvilken skole indskrives dit barn på?

  I Haderslev by, indskrives børn fra 0.-6. klasse på Fællesskolen Hammelev Sct. Severin og børn fra 7.-9. klasse indskrives Fællesskolen Favrdal Fjelstrup. Uden for Haderslev by indskrives dit barn i den skole, der hører til i det distrikt, I bor i.

  Børn fra omkring 14 år, der har brug for et udvidet modtagelsestilbud, tilbydes at starte på 10. ved Kløften i en modtagelsesklasse, hvor flersprogede børn er samlet i en klasse, hvor de lærer dansk og modtager faglig undervisning.

  Kommunens konsulent hjælper med at vurdere, hvilket tilbud, der er det rigtige for dit barn.