Gå til hovedindhold

Danskundervisning for voksne

Her kan du læse om danskundervisning i Haderslev Kommune. På Haderslev Sprogcenter kan du modtage undervisning i dansk. Sprogcentrets adresse er Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev.

Indhold

  Hvem kan modtage undervisning i dansk?

  Alle voksne udlændinge, der bor eller arbejder i Danmark, kan få undervisning i dansk sprog og danske kultur- og samfundsforhold i op til 5 år. Du kan blive optaget på Haderslev Sprogcenter, hvis du:

  • har et personnummer
  • er fyldt 18 år
  • ikke tidligere har modtaget undervisning i folkeskolen

  Før du kan begynde på Haderslev Sprogcenter, skal du igennem en visitationssamtale, som skal afgøre, hvilken danskuddannelse der er den rette for dig.

  Samtalen varer ca. en halv time og undervejs kan du blive bedt om at lave mindre opgaver såvel mundtligt som skriftligt.

  Du vil blive spurgt ind til din uddannelses- og erhvervsbaggrund samt dine sprogkundskaber.

  Undervisning

  Sprogcentret tilbyder undervisning på forskellige niveauer og der er undervisning både om aftenen og om dagen. Holdene startes op løbende efter behov.

  Der er mulighed for onlineundervisning for kursister på Danskuddannelse 2 og 3.

  Alle danskuddannelser afsluttes med en prøve.

  Henvisning

  Det er Jobcenter Haderslev, som henviser til danskuddannelserne på Haderslev Sprogcenter.

  Du skal derfor kontakte Jobcenter Haderslev for at blive henvist:

  Yderligere information
  Du er velkommen til at kontakte Haderslev Sprogcenter for at få yderligere information om danskundervisningen. Virksomheder er velkomne til at kontakte Sprogcentret for at høre, om vi kan tilpasse et undervisningstilbud til ansatte på virksomheden.