Gå til hovedindhold

Økonomi og job

Vores medarbejdere på jobcenteret kan vejlede dig til en god start i Haderslev Kommune. Du kan få generel vejledning om økonomi og hjælp til at søge jobs.

Indhold

  Økonomi

  Jobcenteret kan vejlede dig om økonomi. For at kunne modtage løn fra en arbejdsgiver eller en ydelse fra os, har du brug for en bankkonto. Vi kan hjælpe dig med at oprette en bankkonto.

  Hvis du ikke har et arbejde, hjælper vi dig med at søge en ydelse. Det er penge, der udbetales fra kommunen en gang om måneden, så du kan betale husleje, mad og andre udgifter.

  Når du modtager ydelser fra os, skal du stå til rådighed for at få et job.

  Job

  Jobcenteret hjælper dig med at søge et job. Det gør vi blandt andet ved at hjælpe med at beskrive dine kvalifikationer og skabe kontakt til relevante virksomheder.

  Du kan læse mere om, hvordan du kommer i job i Danmark her: Для шукача роботи з України: Запрошуємо на данський ринок праці

  Ukrainere får nu hurtigere adgang til arbejdsmarkedet

  Udlændinge - og Integrationsministeriet har meddelt, at fordrevne fra Ukraine kan få mulighed for at arbejde, allerede når de søger om ophold efter særloven. Dette gælder fra den 22. april 2022.

  Muligheden for at komme i arbejde gælder, når ukrainerne har indgivet ansøgning om opholdstilladelse efter særloven og har fået optaget fingeraftryk og personfotografi.

  Landets kommuner afventer i øjeblikket yderligere information om, hvordan virksomheder kan håndtere disse ansættelser.

  Kom til åben rådgivning

  Der er åben rådgivning omkring job og økonomi hver torsdag fra kl. 13 - 15 på Haderslev Sprogcenter, Simmerstedvej 1, 6100 Haderslev.