Hæk- og hegnsklipning langs veje

Det er svært at komme frem på fortove og stier, når hækken ikke er klippet.

Søg for fri passage

Det er vigtigt, at alle kan færdes på fortove, cykelstier og veje i både byer og på landet uden risiko for at komme til skade.

Du skal derfor klippe din hæk og beskære planter og træer, så der er fri passage langs din grund.

Sørg også for, at oversigtsforholdene er i orden, og at grene og blade ikke dækker vejnavneskilte, vejbelysning, færdselstavler og lyssignaler.

Oversigtsforholdene langs veje og fortorve

Én gang om året

Det er et overkommeligt arbejde, at holde hækken i orden. Hvis du klipper den i juli, er det som regel nok at klippe den én gang om året. Af samme grund kontakter vi normalt først grundejere fra den 5. august, hvis hækken ikke er klippet.

Tag en snak over hækken

Vi går kun ind i sager om manglende hækklipning og beskæring af beplantning, hvis der er risiko for, at trafikanter eller køretøjer kommer til skade.
Synes du, at naboen burde gribe sav eller saks, er den bedste løsning ofte at tage en snak over hækken. Tilbyd eventuelt at hjælpe dine naboer, hvis det er ældre mennesker, der har svært ved at holde deres hæk lige så flot som din.

På landet

Som en service klipper vi de levende hegn langs vejene på landet 1. gang årligt. Hvis hegnene giver problemer for trafikafviklingen mellem at vores maskiner kommer forbi, er det lodsejerens ansvar at klippe hegnet.

Hvis du undlader at klippe hæk, levende hegn og beplantning, kan kommunen få arbejdet udført på din regning.

Kontakt Driftsafdelingen

Ved Havnen 15
6100 Haderslev
74 34 26 00
ÅbningstiderTelefontid
Mandag9 - 15
Tirsdag9 - 15
Onsdag9 - 15
Torsdag10 - 17
Fredag10 - 13
Åbningstider
Telefontid
Mandag 9 - 15
Tirsdag 9 - 15
Onsdag 9 - 15
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 13