Levende bymidte Vojens

Hvad skal Vojens kunne for borgere, besøgende og erhvervsdrivende i fremtiden? Hvad er byens store kvaliteter, og hvor har byen brug for en kickstart til udvikling?

Vi vil afprøve forskellige tiltag

Haderslev Kommune og Forum Vojens vil de kommende måneder undersøge og teste forskellige muligheder af i bymidten. Undersøgelserne indgår i arbejdet med en udviklingsplan for Vojens bymidte. Processen løber fra maj 2022 til december 2022 og gennemføres i et samarbejde mellem Forum Vojens, Haderslev Kommune og Haderslev Erhvervsråd.

Der er masser af muligheder for at udvikle området omkring Banegårdspladsen og Vestergade. I løbet af de kommende måneder vil vi sammen med borgere og lokale aktører undersøge, hvad stationsbygningen og området omkring kan blive for et sted i fremtiden. Vi har åbnet samlingsstedet Næste Station, hvor vi sammen skal teste forskellige aktiviteter og tilbud. Har du en god idé til, hvad vi skal prøve af, og har du selv lyst til at være med, så vil vi gerne høre fra dig.

Gode ideer - Byd ind

Har du en god idé til, hvad vi skal teste i efteråret – og hvis du selv har lyst til at prøve noget af – så vil vi meget gerne høre fra dig.

Det kan være, du har noget, du gerne vil bidrage med eller låne ud. Det kan være, du går med en idé om at åbne en café eller gårdbutik i Vojens. Måske savner du et sted at se film eller spille musik. Det kan også være, du er særligt god til noget, som du gerne vil dele med andre – fx at lave mad, spille rollespil, dans, yoga eller noget helt sjette.Hvis DU vil være med på den ene eller anden måde, så skriv til os på plan@haderslev.dk.

Fra uge 35 ændrer vi trafikken omkring Vestergade

Vi ændrer trafikken omkring Vestergade for at undersøge, om det kan skabe gode forbindelser i byen. Samtidig bliver der sat midlertidig beplantning op udvalgte steder. ”Vi spærrer sidegaderne det for at blive klogere på, hvad der skal til for at skabe gode forbindelser gennem byen for gående og cyklister. Vi vil også gerne undersøge, om et grønnere udtryk på dele af Vestergade kan forbedre oplevelsen, når man færdes gennem denne del af byen.

Luftfotoet viser de veje der omfattes af trafikforsøget og den skiltning der kommer. De grønne markeringer viser, hvor der vil være midlertidige, grønne byrum . Den gule markering viser en strækning langs Vestergade, hvor en del af cykelstien inddrages til midlertidig beplantning i forsøgsperioden, og hvor cyklister og gående vil skulle deles om pladsen.

Kontakt Teknik og Klima

Christian X's Vej 39, Indgang A
6100 Haderslev
74 34 34 34
ÅbningstiderTelefontidFremmøde
Mandag9 - 1510 - 15
Tirsdag9 - 1510 - 15
Onsdag9 - 1510 - 15
Torsdag9 - 1710 - 17
Fredag9 - 1310 - 13
Åbningstider
Telefontid
Mandag 9 - 15
Tirsdag 9 - 15
Onsdag 9 - 15
Torsdag 9 - 17
Fredag 9 - 13
Fremmøde
Mandag 10 - 15
Tirsdag 10 - 15
Onsdag 10 - 15
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 13