Gå til hovedindhold

Vil du gerne være frivillig?

Hvis du gerne vil være aktiv som frivillig måske i en forening eller i en institution, så kan du hente inspiration her.

Indhold

  Hvorfor være frivillig?

  Foreningslivet og frivilligt arbejde er en af grundpillerne i vores fælles forståelse og kultur. Ofte kræver det ikke særlige kvalifikationer at være frivillig, til gengæld kan din indsats gøre, at mange børn, unge og ældre medborgere kan dyrke deres interesser og aktiviteter, eller får en merværdi i livet. Er du måske tilflytter eller ny i dit lokalområde, så er det frivillige arbejde en rigtig god indgang for at skabe relationer og knytte venskaber.

  Hvor kan du være frivillig

  Der er et stort og aktivt foreningsliv, hvor næsten alle aktiviteter er repræsenteret, så som de fleste idrætsgrene, kor, teaterforeninger, spejderaktiviteter med mere. På Fritidsportalen finder du de fleste foreninger, så du kan se, hvem du skal kontakte, hvis det er inden for det område du gerne vil være frivillig, enten som aktiv, træner/instruktør eller leder.

  Det sociale område dækker et bredt spektre af forskellige foreninger, der yder en indsats inden for selvhjælpsgrupper, patientforeninger, caféaktiviteter, besøgsvenner med flere. På Frivillig Center Haderslev finder du en oversigt over sociale foreninger, lige som du kan læse om aktiviteterne i Frivillig Centeret.

  Der er udpeget tre kontaktpersoner, én fra hvert af kommunens serviceområder. Kontaktpersonerne skal hjælpe frivillige videre med deres ønske om at være frivillige, skabe aktiviteter, udvikle projekter og så videre. Kontaktpersonerne skal sikre, at frivillige får én indgang til kommunens administration, så henvendelserne koordineres og sikres hurtig behandling. Kontaktpersonerne er:

  Børn og Kulturservice
  Jørn Mejer
  Telefon: 74 34 17 40
  Mobil: 21 41 90 30
  E-mail: jmha@haderslev.dk

  Erhvervs- og Borgerservice
  Maria Sigurdson
  Telefon: 61 12 81 13
  E-mail: mhsi@haderslev.dk

  Voksen- og Sundhedsservice
  Dorte Lange
  Mobil: 30 31 91 77
  E-mail: doev@haderslev.dk

  Martin Hørlück Aunsborg
  Telefon 74 34 01 46
  Mobiltelefon 21 60 78 14
  E-mail-adresse maun@haderslev.dk

  Læs mere

  Fritidsportal
  Frivillig center Haderslev