Gå til hovedindhold

Tag et socialt ansvar i din virksomhed

Ledige med særlige forudsætninger har ofte rigtig mange kvalifikationer, men nogle mangler lidt hjælp til at få en reel tilknytning til arbejdsmarkedet. Se videoen nedenfor med Mirit Glas der arbejder med social ansvarlighed.

Indhold

  Socialøkonomisk virksomhed

  En socialøkonomisk virksomhed er en privat ’not-for-profit’-virksomhed, der er med til at skabe positiv forandring og bæredygtighed i samfundet – for mennesker og/eller miljøet.

  Det betyder blandt andet:

  • at den har et socialt, sundheds- eller miljømæssigt formål
  • at den har et salg af ydelser og/eller produkter
  • at den geninvesterer et eventuelt overskud i virksomheden og formålet
  • at den er organisatorisk uafhængig af den offentlige sektor
  • at den har et CVR-nummer

  I Haderslev Kommune ønsker vi en stærk sammenhængskraft mellem den private og offentlige sektor. Vi vil opbygge et stærkt netværk med eksisterende virksomheder og iværksættere, som gerne vil gøre en social og samfundsgavnlig forskel med deres forretning. Har din virksomhed overskud til at ansætte og hjælpe en ledig og samtidig tage et socialt ansvar, så læs mere om at blive socialøkonomisk virksomhed i Haderslev Kommune.

  Socialøkonomi i Haderslev Kommune

  Ambitionen er, at socialøkonomiske virksomheder i samarbejde med Haderslev Kommune skal bidrage til øget social ansvarlighed og livskvalitet. Det skal sikre, at flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet får muligheden for at blive en del af arbejdsmarkedet og kommer ud af offentlig forsørgelse.

  I denne sammenhæng betyder social ansvarlighed:

  • at ordinære og socialøkonomiske virksomheder ønsker at tage socialt ansvar for deres medarbejdere og lokalområdet
  • at indgå positivt i lokalområdet og samarbejde med andre virksomheder, som ønsker at tage et socialt ansvar
  • at anse borgere med nedsat arbejdsevne som en ressource

  I denne sammenhæng betyder livskvalitet:

  • at have et meningsfuldt arbejde
  • at være en del af og bidrage til et fællesskab
  • at opleve en glæde gennem fællesskabet

  Mirit Glas arbejder med social ansvarlighed

  Socialøkonomi skaber værdi

  Socialøkonomiske virksomheder vinder mere og mere frem da de både er en god forretning og samfundsgavnlige. De er med til at styrke velfærdssamfundet, fordi de er med til at løse nogle af de velfærdsmæssige udfordringer, samfundet står over for.

  Det særlige ved socialøkonomi er, at det styrker sammenhængskraften mellem det offentlige, det private og civilsamfundet.

  Et eksempel på et socialøkonomisk initiativ er virksomheder, der investerer en andel af deres overskud i at ansætte personer med nedsat arbejdsevne, handicap eller psykiske og sociale udfordringer.

  Den socialøkonomiske virksomhed ser borgerne med nedsat arbejdsevne som en ressource, der bidrager til virksomhedernes bundlinje.

  Kontakt Haderslev Kommune, hvor der tilbydes rådgivning, sparring og vejledning om socialøkonomi til eksisterende og nye virksomheder. Desuden kan der hjælpes med at skabe kontakt til bl.a. netværk og fagpersoner, der er relevante at samarbejde med som socialøkonomisk virksomhed.

  Samtidig står Jobcenter Haderslev til rådighed med at finde arbejdskraft til de virksomheder, der ønsker at bidrage social til vækst og velfærd.

  Haderslev Kommune besluttede i 2021 at sætte socialøkonomi på dagsordenen.

  Socialøkonomi er en del af Haderslev Kommunes strategi ’Vækst og Velfærd’, som har til formål at styrke velfærden, investere i vækst og skabe en økonomisk robusthed.
  Strategien har en konkret målsætning om at skabe 1.000 flere arbejdspladser inden år 2030.

  Med socialøkonomi ønsker Haderslev Kommune at understøtte og inspirere både virksomheder og iværksættere til at tænke i sociale forandringer og ansvarlighed med plads til alle på arbejdsmarkedet – bl.a. med fokus på bæredygtighed og livskvalitet for kommunens borgere. 

  Læs mere

  Socialøkonomi (cabiweb.dk)

  Åbningstider

  Fremmøde

  Mandag 09:00 15:00
  Tirsdag 09:00 15:00
  Onsdag 09:00 15:00
  Torsdag 09:00 17:00
  Fredag 09:00 13:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben

  Østergade 48, 6100 Haderslev

  74 34 08 00

  Telefontid

  Mandag 08:00 15:30
  Tirsdag 08:00 15:30
  Onsdag 08:00 15:30
  Torsdag 08:00 17:00
  Fredag 08:00 13:30
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Lukket Åben