Tandpleje for børn og unge

Den kommunale tandpleje er et gratis tilbud til børn og unge mellem 0 - 18 år, som bor i Haderslev Kommune. Vi ser på dit barns behov og lærer dit barn at holde sine tænder rene.

Sådan er tandplejen påvirket af COVID-19

 

Tandplejen har normale åbningstider, men har færre aftaler end normalt, da der fortsat er øget krav til værnemidler og hygiejne, således at alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen følges under COVID-19 pandemien.

Det betyder, at der vil være længere undersøgelsesintervaller, end vi plejer at have, og at der er længere ventetid på behandlingstid.

Hver enkelt patient vurderes individuelt. Dem, der har størst behov, ses først. Der vil således være ventetid både på undersøgelser og behandling.

For børn, der har behov for bøjler, vil ventetiden også være forøget.

Når du har fået en aftale hos os, er det vigtig, at:

  • du aflyser din tid, hvis du ikke føler dig rask
  • børn kun ledsages af én enkelt voksen og at der ikke medbringes søskende eller andre børn på klinikken

Find dit barns tandklinik

Indtast dit barns adresse for at få se kontaktoplysninger og åbnindstider til den tandplejeklinik, som dit barn er tilknyttet. 

Hvornår foregår første tandlægebesøg?

Når dit barn er ca. 1½ år, indkalder vi til det besøg på den tandklinik, som dit barn er tilknyttet. De første gange I besøger os, har vi afsat god til jer, da det er meget vigtigt, at dit barn får tillid til os.

Herefter indkalder vi dit barn efter behov.

Om tandplejen

Hvis du har skolebørn, går de som udgangspunkt til tandlæge på en klinik på skolen eller på en klinik i nærheden. Som forælder er du velkommen til at være med. Når dit barn er gået ud af skolen, vil det fortsat automatisk blive indkaldt til undersøgelse og behandling, indtil det fylder 18 år.

Undersøgelse og behandling tager udgangspunkt i dit barns behov. Derfor bliver barnet indkaldt med 12-24 måneders mellemrum. Ved særlige behov indkaldes der oftere.

Ofte stillede spørgsmål

Kort og liste over Tandplejens klinikker

Du kan se klinikkens oplysninger ved at vælge den med klik på kortet eller i listen til højre.

Kontakt Tandplejens administration

Gåskærgade 28
6100 Haderslev
74 34 80 10
ÅbningstiderTelefontid
Mandag8 - 15
Tirsdag8 - 15
Onsdag8 - 15
Torsdag8 - 15
Fredag8 - 14
Åbningstider
Telefontid
Mandag 8 - 15
Tirsdag 8 - 15
Onsdag 8 - 15
Torsdag 8 - 15
Fredag 8 - 14