Flådefartøjer har kurs mod Haderslev

Der bliver ekstra trængsel ved Godskajen når Søværnets uddannelsesskibe ALHOLM og ERTHOLM kommer på adoptionsbesøg i Haderslev. Slesvigske Musikkorps spiller skibene i havn med et maritimt musikalsk twist.

Søværnets uddannelsesfartøjer ALHOLM og ERTHOLM kommer på officielt adoptionsbesøg i Haderslev den 23. til 25. september. Haderslev Kommune adopterede tilbage i 2010 de to fartøjer, og skibenes besætninger glæder sig som altid til gensynet med Haderslev, og efter to års ufrivillig pause til igen at kunne byde kommunens borgere velkommen om bord på ALHOLM og ERTHOLM.

Slesvigske Musikkorps spiller skibene i havn med en koncert fra kl. 11.30 i den udendørs amfiscenen ”Dramaten” mellem StreetDome og Rådhuset. Dirigent er Dennis Andersen, der er tidligere dirigent i Søværnets Tamburkorps. Sammen med SMUK sørger han for, at de to orlogsskibe kommer i havn for fuld musik og med et maritimt musikalsk twist.

ALHOLM og ERTHOLM ankommer til Godskajen, Haderslev Havn kl. 12.00, hvor Haderslevs borgmester Mads Skau officielt byder orlogsskibene velkommen til Haderslev. Kommunen er vært for en let frokost i Haderslev Marineforeningslokaler for besætningerne og inviterede gæster.

Inden skibene ankommer til Haderslev Havn, anløber de for en kort bemærkning Aarøsund Havn. En klasse fra Kløvermarkskolen har forud for adoptionsbesøget haft navigation samt maritime færdigheder på timeplanen, og eleverne har helt ekstraordinært fået lov til at sejle med ALHOLM og ERTHOLM det sidste stykke ind til Haderslev Havn.

Lørdag eftermiddag er der ”åbent skib” mellem klokken 13-16 på ALHOLM og ERTHOLM. Her kan alle komme ombord og se skibene på helt nært hold samt møde besætningerne. Det var

der rigtigt mange børn og voksne, der benyttede sig af, da ALHOLM og ERTHOLM sidste gang var i Haderslev tilbage i 2019.

Søndag middag slutter adoptionsbesøget, og ALHOLM og ERTHOLM afgår fra Haderslev for at genoptage de opgaver som de to uddannelsesfartøjer til dagligt løser i Søværnet.

FAKTA 

  • ALHOLM og ERTHOLM er uddannelsesfartøjer for kadetter, der tager en officersuddannelse i Søværnet.
  • Haderslev Kommune blev adoptionskommune for ALHOLM og ERTHOLM i august 2010.

Adoptionsbesøget har til formål at udbrede kendskabet til Søværnet og de vilkår besætningerne i Søværnets sejlende enheder arbejder under, og at etablerer samarbejdsmuligheder samt sociale og kulturelle bånd mellem Haderslev Kommune og ALHOLM og ERTHOLM.

Kontakt

Line Lind

Kommunikationskonsulent

Telefon: 23 30 25 27 lili@haderslev.dk

Thor Lange

Kulturkoordinator

Telefon: 74 34 17 44 thla@haderslev.dk

Billeder