Tag toget til touren den 3. juli

Skal du opleve Tour de France-feltet helt tæt på, så er der mulighed for både at tage veterantoget eller bussen helt gratis den 3. juli.

”Generelt opfordrer vi alle, der gerne vil se cykelløb, til at tage cyklen, bussen eller toget, så man undgår at skulle bruge tid på at finde en parkeringsplads og så vi får færrest mulige biler langs ruten”. Sådan siger Thor Lange, projektleder for Tour de France i Haderslev Kommune.

For som i de andre tour-kommuner forventer også Haderslev Kommune, at sommerens store sportsbegivenhed kan give trafikale udfordringer, hvis man ikke planlægger, hvordan man kommer til og fra cykelløbet.

Skal man opleve touren helt tæt på, er der dog gode muligheder for at komme dertil uden at skulle starte sin bil. Dels kører Sydtrafiks busser gratis denne dag, og det samme gør Veteranbanen Haderslev Vojens. Faktisk er 3. juli den eneste dag i sommerferien, hvor man får mulighed for at køre veterantog på strækningen mellem Vojens og Haderslev.

”Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet lavet en aftale med veteranbanen om at køre denne dag. Det giver det mulighed for, at man kan komme vestfra og ind til Haderslev uden at skulle finde en parkeringsplads i midtbyen og samtidig er det jo en hyggelig og festlig måde at ankomme på”, siger Thor Lange

Veterantoget har planlagt to afgange fra Vojens og to gange fra Haderslev. Der er mulighed for at tage cykel med i toget og dermed cykle den ene vej.

”Vi glæder os meget til at få toget fyldt af en masse glade mennesker, der skal se cykelløb, og så er vi selvfølgelig også glade for, at vi kan være en del af denne historiske sportsbegivenhed i Danmark”, siger Kerstin Petersen, der er kasserer i Veteranbanen Haderslev Vojens.

Generelt om trafik
Læs mere om mulighederne på Transport til Touren

Veterantog
Den 3. juli er der to afgange fra Vojens og to afgange fra Haderslev – med stop i Hammelev og Styding.
Afg. Vojens kl. 11.20 og 13.05
Afg. Haderslev Vest (Schaumanns) kl. 12.15 og 16.30.

Toget har plads til cirka 200 på hver afgang. Det er ikke muligt at reservere billetter på forhånd. I tilfælde af at toget bliver fyldt henvises passagerer til busserne, der også kører gratis denne dag.

Det er VTV (Veterantog Vest) fra Bramminge som kører toget den 3. juli.

Bus:
Al buskørsel i kommunen er gratis hele dagen. Flere ruter er dog lagt om på, og der kører ingen bybusser i Haderslev.

Læs mere på www.sydtrafik.dk/tourdefrance

Tog:
DSB kører søndag den 3. juli med ekstra ankomster og afgange til stationen i blandt andet Vojens. DSB anbefaler, at man køber billet i forvejen.

Hold dig orienteret på www.dsb.dk

Kontakt

Thor Lange

Kulturkoordinator

Telefon: 74 34 17 44 thla@haderslev.dk

Billeder